Uppdaterad 13 februari, 2023

Foto: Bildbyrån

Sveriges Television kommer att sända både damernas- och herrarnas VM-final i Åby 2023. Detta meddelar Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

I månadsskiftet mars/april kommer bandy-VM gå av stapeln i Åby/Växjö där både världens bästa herrlandslag och damlandslag samlas för att äntligen spela VM-bandy igen. Söndagen den 2 april kommer två VM-finaler gå av stapeln i Eriksson Arena i Åby. Nu står det klart att finalerna kommer att sändas av SVT.

– Vi vill alltid vara med och sända när de svenska landslagen jagar mästerskapsguld. Extra kul den här gången med både damernas och herrarnas final tillsammans, det kommer att bli en riktig bandyfest i SVT, säger SVT:s tillförordnade sportchef Max Bursell i ett pressmeddelande från Svenska Bandyförbundet.

Även från bandyförbundets håll är man nöjda med överenskommelsen, där förhoppningen är att båda de svenska landslagen står i VM-final i början av april.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SVT och att de ser värdet i att bevaka och direktsända VM-finalerna. Detta är ju ett historiskt VM med båda Dam- och Herr-turnering samtidigt och dessutom med den unika möjligheten att sända två VM-finaler på samma dag, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet i pressmeddelandet.

Så sänds finalerna i bandy-VM 2023

Damernas final
2 april
12:50 – SVT1/SVT Play

Herrarnas final
2 april
16:20 – SVT1/SVT Play