Uppdaterad 7 mars, 2023

Foto: Bildbyrån

Bandy-VM spelas i Åby/Växjö från och med 28 mars till 2 april. Nu står det klart att Bonnier News, med SportExpressen Play i spetsen, sänder Sveriges matcher i mästerskapet (dam och herr).

Sedan tidigare står det klart att VM-finalerna i bandy 2023 sänds i SVT. Sveriges Television kommer därmed befinna sig i Eriksson Arena i Åby för att sända de stora finalerna för både herrar och damer den 2 april. Dessförinnan kommer dock Bonnier News, i samarbete med sina plattformar, sända alla Sveriges matcher i turneringen. Både för damer och herrar.

– Vi är väldigt nöjda över att åter igen samarbeta med Bonnier News. Det är viktigt att Sveriges VM-matcher når så många som möjligt och att sändningarna håller hög kvalité, vilket vi nu har säkerställt. Detta kommer att höja feststämningen ytterligare kring mästerskapet, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet i förbundets pressmeddelande.

Det är SportExpressen Play i samråd med Bandypuls som kommer att sända matcherna i mästerskapet, men endast Sveriges alltså. Övriga matcher sänds på bandyplay.se.

Matcher som sänds hos Bonnier News

Måndag 28 mars:
Herr: Norge – Sverige

Onsdag 29 mars:
Herr: Sverige – USA
Dam: USA – Sverige

Torsdag 30 mars:
Dam: Sverige – Finland

Fredag 31 mars:
Dam: Sverige – USA
Dam: Finland – Sverige
Herr: Sverige – Finland

Lördag 1 april:
Herr: Kazakstan – Sverige