I mitten utav januari 2018 hölls damernas vÀrldsmÀsterskap i bandy i kinesiska staden Chengde. Det svenska laget var ett utav de deltagande nationerna som sÄg fram emot ett första mÀsterskap pÄ Asiatisk mark. Totalt deltog Ätta lag i turneringen, dÀr Sverige slutligen stod som segrare.

SÄhÀr sÄg grupperna ut i turneringen (angivna i den ordning som algen placerade sig)
Grupp A: Ryssland, Sverige, Norge och USA
Grupp B: Finland, Kina, Estland och Schweiz

HÀr följer samtliga resultat ifrÄn turneringen:

Tisdag 9 januari
Sverige – USA 5-0
Norge-Ryssland 0-5
Finland – Kina 10-10
Estland-Schweiz 12-0

Onsdag 10 januari
USA-Norge 0-4
Ryssland-Sverige 3-1
Finland-Schweiz 27-0
Kina-Estland 5-0

Torsdag 11 januari
Sverige-Norge 9-0
Ryssland-USA 5-0
Schweiz-Kina-1-12
Estland-Finland 0-9

Fredag 12 januari
Kvartsfinal USA-Finland 2-3
Semifinal 1 Sverige-Norge 5-0
Semifinal 2 Ryssland-Finland 4-0

Lördag 13 januari
Matcha om 7: e plats Schweiz-Estland 2-7
Match om 5: e plats Kina-USA 0-6
Bronsmatch Finland-Norge 2-3
Final Sverige-Ryssland 1-0

Om turneringen
Damernas vÀrldsmÀsterskap i bandy hÄlls till skillnad mot herrarnas turnering inte pÄ Ärlig basis, utan vartannat Är. Mellan Ären 2006-2008 spelades turneringen varje Är, men man Àndrade sedan tillbaka det hela till vartannat Är.

Antalet deltagande nationer har skiljt sig Ät mellan Ären. Ursprungligen var det 5 lag som var med och vid VM 2016 var det 7 stycken. Lagen spelar sedan i en stor serie dÀr alla möter varandra en gÄng. DÀrefter gÄr de fyra lagen som placerat sig högst upp i serien vidare till semifinalerna dÀr det avgörs vilka tvÄ lag som fÄr mötas i finalen, samt vilka som fÄr spela pÄ bronset. Vid 2018 Ärs mÀsterskap kommer dock de 8 deltagande lagen spela i tvÄ grupper om fyra varifrÄn de tvÄ topp-placerade lagen i vardera grupp gÄr till semifinal.

Sverige i dam VM
I de mÀsterskap som hittills har spelats har det svenska landslaget tagit sig till final samtliga gÄnger. Vinst har det blivit hÀr i alla fall förutom ett, dÄ man blev besegrade utav Ryssland, dom Àven Àr det enda finalmotstÄndet laget har haft. Förutom att ta hem medaljer har man Àven stÄtt som vÀrd för mÀsterskapet vid ett tillfÀlle.