I mitten utav januari 2018 hölls damernas världsmästerskap i bandy i kinesiska staden Chengde. Det svenska laget var ett utav de deltagande nationerna som såg fram emot ett första mästerskap på Asiatisk mark. Totalt deltog åtta lag i turneringen, där Sverige slutligen stod som segrare.

Såhär såg grupperna ut i turneringen (angivna i den ordning som algen placerade sig)
Grupp A: Ryssland, Sverige, Norge och USA
Grupp B: Finland, Kina, Estland och Schweiz

Här följer samtliga resultat ifrån turneringen:

Tisdag 9 januari
Sverige – USA 5-0
Norge-Ryssland 0-5
Finland – Kina 10-10
Estland-Schweiz 12-0

Onsdag 10 januari
USA-Norge 0-4
Ryssland-Sverige 3-1
Finland-Schweiz 27-0
Kina-Estland 5-0

Torsdag 11 januari
Sverige-Norge 9-0
Ryssland-USA 5-0
Schweiz-Kina-1-12
Estland-Finland 0-9

Fredag 12 januari
Kvartsfinal USA-Finland 2-3
Semifinal 1 Sverige-Norge 5-0
Semifinal 2 Ryssland-Finland 4-0

Lördag 13 januari
Matcha om 7: e plats Schweiz-Estland 2-7
Match om 5: e plats Kina-USA 0-6
Bronsmatch Finland-Norge 2-3
Final Sverige-Ryssland 1-0

Om turneringen
Damernas världsmästerskap i bandy hålls till skillnad mot herrarnas turnering inte på årlig basis, utan vartannat år. Mellan åren 2006-2008 spelades turneringen varje år, men man ändrade sedan tillbaka det hela till vartannat år.

Antalet deltagande nationer har skiljt sig åt mellan åren. Ursprungligen var det 5 lag som var med och vid VM 2016 var det 7 stycken. Lagen spelar sedan i en stor serie där alla möter varandra en gång. Därefter går de fyra lagen som placerat sig högst upp i serien vidare till semifinalerna där det avgörs vilka två lag som får mötas i finalen, samt vilka som får spela på bronset. Vid 2018 års mästerskap kommer dock de 8 deltagande lagen spela i två grupper om fyra varifrån de två topp-placerade lagen i vardera grupp går till semifinal.

Sverige i dam VM
I de mästerskap som hittills har spelats har det svenska landslaget tagit sig till final samtliga gånger. Vinst har det blivit här i alla fall förutom ett, då man blev besegrade utav Ryssland, dom även är det enda finalmotståndet laget har haft. Förutom att ta hem medaljer har man även stått som värd för mästerskapet vid ett tillfälle.