Uppdaterad 23 mars, 2023

Här hittar du resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under världsmästerskapet i bandy 2023. Resultaten kommer att uppdateras efter varje spelad match och på sidan Grupper Bandy VM kan du följa utvecklingen i tabellerna.

Laddar...

På denna undersida hittar du alla resultat från samtliga matcher från Bandy-VM 2023 i Växjö och Åby.

Matcherna i VM spelas i två halvlekar, 2×45 minuter. För att vinna en match i bandy måste man göra fler mål än motståndarlaget. Ett oavgjort resultat betyder att båda lagen i matchen har gjort lika många mål.Resultaten från mästerskapet kommer uppdateras under tidens gång.

Hur fördelas poängen i Bandy-VM?
Varje avklarad match påverkar poängställningen i gruppspelet som du hittar i fliken Grupper. Vid en vinst i gruppspelet får det vinnande laget 2 poäng. Vid oavgjort får man 1 poäng och
vid förlust inkasserar man noll.

I slutspelet måste en vinnare koras i varje match.
Om en slutspelsmatch slutar oavgjort efter ordinarie tid, väntar förlängning. Förlängningen spelas 2×10 minuter utan paus, man byter endast sida efter 10 minuter. Om matchen fortfarande står oavgjort efter förlängningen väntar straffar för att avgöra slutspelsmatchen.

🔢 Resultat Bandy VM 2023 – Så fördelas poängen

I en bandymatch står alltid två poäng på spel, där båda tilldelas det lag som går vinnande ur kampen på isen. Förloraren blir alltså utan poäng. Det händer ibland att en match slutar oavgjort och i detta fall så får lagen dela på poängen och får därmed en poäng med sig in i tabellen.