Uppdaterad 3 april, 2023

Sverige är dubbla världsmästare i Åby. Efter att damlandslaget krossade Finland i sin final så vann även herrlandslaget sin VM-final mot just Finland med 3-1 inför 1 946 åskådare.

Det blev en perfekt söndag när Sverige och Åby arrangerade dubbla VM-finaler 2023. Damlandslaget vann sin final mot Finland med 15-0 och senare på eftermiddagen var det dags för herrfinalen, som blev betydligt jämnare.

Martin Landström gav Sverige ledningen i den 27:e matchminuten innan Finland kvitterade nio minuter senare. Precis innan halvtid fick Sverige in två mål, två matchavgörande sådana när Joel Broberg satte 2-1 efter en hörna innan Christoffer Edlund satte 3-1 i första halvlekens sista minut. Den andra halvleken blev mållös och efter 90 spelade minuter stod det därmed klart att Sverige stod som världsmästare i bandy för första gången sedan 2017.

Dubbla VM-guld för Sverige alltså. Damlandslaget tog sitt elfte VM-guld i historien medan herrlandslaget nu har tagit 13 VM-guld i historien.