Uppdaterad 3 juli, 2020

Foto: Bildbyrån

Studenternas IP i Uppsala kommer återigen stå som värd för de svenska bandyfinalerna. De svenska mästarna ska koras på planen 20 mars nästa år. 

Svenska Bandyförbundet bekräftar att Studenternas IP återigen kommer få hålla i SM-finalerna. Det är för 26:e gången i modern tid som Uppsala får besök av Sveriges bästa bandylag.

Finalerna spelas 20 mars 2021, och kommer bli en av många klassiska bandyfinaler genom åren. Förbundet har tillsammans med Uppsala Kommun skrivit kontraktet på ett år med finalerna. Anledningen är att bandydelen på Studenternas kan genomgå en ombyggnation, precis som fotbollsdelen gjort. Det och andra faktorer kan göra att finalspelet inom snar framtid kan placeras någon annanstans.

– Vi är nöjda att vi har nått en uppgörelse för 2021, samtidigt kommer Bandyförbundet påbörja en utredning om finalernas framtid. Vi måste ta hänsyn till det varmare klimatet, eventuella förändringar på Studenternas och möjliga behov av att förlänga vår säsong, säger Per-Anders Gustafsson, Svenska Bandyförbundets ordförande, till förbundets hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här