Uppdaterad 4 oktober, 2023

Västerås blir värdstad för SM-finalerna i bandy på dam- och herrsidan samt ungdomsfinalerna den 15-16 mars 2024. Detta meddelar Svenska Bandyförbundet.

Det kommer att bli bandyfest i Västerås i mars månad. Detta då västmanlänningarna får anordna SM-finalen för Sveriges bästa bandylag under säsongen 2023/24. Detta både för damer, herrar och ungdomslag.

– Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Att få chansen att välkomna både ungdomsfinaler, damfinalen och herrfinalen till en bandyfest i Västerås känns fantastiskt bra. Vi hälsar hela Bandysverige varmt välkomna till oss för en riktigt spännande finalhelg, säger Lenny Hallgren, direktör för Kultur-, Idrotts-, och Fritidsförvaltningen i Västerås stad till bandyförbundets hemsida.

Även från Svenska Bandyförbundets håll är man nöjda att kunna lägga finalen i bandytokiga Västerås.

– SM-finalerna är vårt stora flaggskepp i svensk bandy och Västerås är en fantastisk bandystad som skapar bra förutsättningar, säger Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet och fortsätter:

– Vi har genomfört flera undersökningar och dialogmöten för att förstå hur vi behöver utveckla evenemanget. Valet av Västerås handlar bland annat om att vi nu kan skapa fler aktiviteter och kringarrangemang samt att ungdomsfinalerna kan spelas i samband med seniorfinalerna, vilket varit ett starkt önskemål från bandysverige.

Biljetter förväntas släppas i början av december 2023.