Uppdaterad 20 oktober, 2023

De svenska bandyfinalerna ska vara för alla. Det vill åtminstone Svenska Bandyförbundet och Sveriges Television. Nu har SVT säkrat SM-finalerna för både damer och herrar fram till och med 2028.

För ett par veckor sedan beslutades det att SM-finalerna 2024 ska spelas i Västerås. Till ABB Arena kommer de bästa juniorlagen, damlagen och herrlagen att spela om medaljerna i denna säsongs SM-slutspel. Och nu står det klart var matcherna sänds. I vanlig ordning, som traditionen bjuder, så kommer Sveriges Television (SVT) att sända SM-finalerna. Samtidigt som detta meddelas så står det också klart att SVT sänder SM-finalerna i utebandy i fem år framåt, fram till och med 2028.

– Det är en stor och viktig helg för svensk bandy i stort och det betyder mycket för oss att kunna säkra upp den långsiktiga exponeringen i SVT kring den. Vi ser mycket fram emot en fullspäckad finalhelg i Västerås med såväl dam- och herrfinalen som ungdomsfinalerna, som åter är tillbaka under samma helg, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet, till förbundets hemsida.

Även ligachefen för Svensk Elitbandy, Per Selin, är nöjd med det nya avtalet.

– Det betyder väldigt mycket för oss att SVT ser ett stort värde i att sända ett av världens, årligt återkommande, mest traditionsrika idrottsevenemang. Finalen 2024 blir den 118:e i obruten svit och vi är väldigt glada över att SVT kommer vara med oss åtminstone till den 122:a, säger Per Selin i bandyförbundets pressmeddelande.