Uppdaterad 13 augusti, 2020

Foto: Bildbyrån

Planen är fortfarande att genomföra VM 2020 i Irkutsk i oktober enligt Internationella Bandyförbundet FIB, trots reseförbud och liknande, det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Frågorna har varit många gällande huruvida VM ska hållas i oktober eller inte. I våras fick man skjuta fram herrarnas mästerskap till 5-11 oktober i år.

Sedan dess har världen öppnats upp lite mer men det är fortfarande oroligheter kring coronaviruset och vissa reseförbud står sig ännu.

Men enligt Internationella Bandyförbundet hoppas man och tror fortfarande på VM i Ryssland i höst. I ett pressmeddelande skriver förbundet att planen fortfarande står sig gällande VM i oktober och övriga mästerskap i framtiden.

Förbundet skriver också att man har ständig kontakt med samtliga länders kontaktpersoner ifall något nytt sker. Till exempel i Sveriges fall så är det fortfarande avrådan att resa till länder utanför EU, vilket skulle göra det svårt för landslaget att flyga till Ryssland. Nytt besked om detta ska tas 31 augusti.