Uppdaterad 14 augusti, 2017

När världsmästerskapet i bandy går av stapeln i januari och februari så kommer den ryska staden Chabarovsk att agera värd för mästerskapet. Staden ligger i sydöstra Sibirien och är en stad med drygt 600 000 invånare.

Staden är dock inte okänd i bandysammanhang, utan är en plats där världsmästerskapets har hållits mer än en gång tidigare. Första gången var 1981, som är ett mästerskap som är speciellt för det svenska landslaget. Det var nämligen här som Sverige tog hem sitt första VM-guld. På den tiden spelades inget slutspel i turneringen, utan det var det lag som placerade sig högst upp i tabellen som vann. Antalet deltagare var endast fyra stycken och Sverige hamnade tillsammans med Sovjetunionen i topp, där målskillnaden blev avgörande. 2015 besökte mästerskapet Chabarovsk på nytt och då blev det åter igen medalj för det svenska laget, däremot silver.

Det är inte bara staden som blir densamma, utan även arenan som används. Erofey Arena är en inomhusarena för sporten och klarar av en VM-publik på 10 000 åskådare. Hur många det är som kommer att resa hit för att följa mästerskapet är ännu oklart.