Uppdaterad 6 februari, 2018

Efter den svenska storvinsten i kvarten mot Ungern blev laget klara för semifinal, dÀr man stÀlldes mot Kazakstan, en nation som gjort mycket bra ifrÄn sig i Ärets turnering. Trots detta kunde laget inte stÄ emot de svenska spelarna och Àven denna match resulterade i en svensk seger. 5-4 blev mÄlantalet och matchen i sig var en jÀmn sÄdan, dÀr Kazakstan hade mÄnga farliga lÀgen att fÄ till ett lika resultat. I den 78:e minuten kunde Sverige sÀtta 5-3, som sedan blev 5-4 nÀr Kazakstan reducerade med sex minuter kvar pÄ klockan. NÀr slutsignalen ljöd stod det klart att Sverige var klara för sin andra raka VM-final.

MotstĂ„ndet hĂ€r blev Ryssland, som slog ut Finland med 8-2 i den andra semifinalen. Även den hĂ€r matchen blev en ganska ordentlig rysare, dĂ€r bĂ„da lagen spelade vĂ€ldigt jĂ€mnt. Under de första fem minuterna lyckades Ryssland göra tvĂ„ mĂ„l som sedan följdes utav Sveriges första mĂ„l via Per Hellmyrs. NĂ€r första halvleken var över stor det 3-1 till Ryssland, men Sverige inledde den andra med ett mĂ„l utav Johan Löfstedt. Lagen turades sedan om att göra mĂ„l tills Ryssland drog ivĂ€g med 4-4 och 5-4, vilket Sverige inte kunde ta ikapp innan matchen var över. Den stora mĂ„lskytten för matchen var Almaz Mirgazov, som stod för tre utav Rysslands mĂ„l.

Silvermedaljen blev Sveriges 17:e och gulder blev det tionde för Ryssland som enskild nation. Bronset togs slutligen hem utav Finland som vann kampen om tredjeplatsen med 8-4.