Uppdaterad 6 februari, 2018

Efter den svenska storvinsten i kvarten mot Ungern blev laget klara för semifinal, där man ställdes mot Kazakstan, en nation som gjort mycket bra ifrån sig i årets turnering. Trots detta kunde laget inte stå emot de svenska spelarna och även denna match resulterade i en svensk seger. 5-4 blev målantalet och matchen i sig var en jämn sådan, där Kazakstan hade många farliga lägen att få till ett lika resultat. I den 78:e minuten kunde Sverige sätta 5-3, som sedan blev 5-4 när Kazakstan reducerade med sex minuter kvar på klockan. När slutsignalen ljöd stod det klart att Sverige var klara för sin andra raka VM-final.

Motståndet här blev Ryssland, som slog ut Finland med 8-2 i den andra semifinalen. Även den här matchen blev en ganska ordentlig rysare, där båda lagen spelade väldigt jämnt. Under de första fem minuterna lyckades Ryssland göra två mål som sedan följdes utav Sveriges första mål via Per Hellmyrs. När första halvleken var över stor det 3-1 till Ryssland, men Sverige inledde den andra med ett mål utav Johan Löfstedt. Lagen turades sedan om att göra mål tills Ryssland drog iväg med 4-4 och 5-4, vilket Sverige inte kunde ta ikapp innan matchen var över. Den stora målskytten för matchen var Almaz Mirgazov, som stod för tre utav Rysslands mål.

Silvermedaljen blev Sveriges 17:e och gulder blev det tionde för Ryssland som enskild nation. Bronset togs slutligen hem utav Finland som vann kampen om tredjeplatsen med 8-4.