Uppdaterad 26 mars, 2020

Foto: Bildbyrån

Svenska bandyförbundet presenterade idag årets juniorer på flick- och pojksidan.
Villa Lidköpings målvakt Sofie Millqvist vann priset på flicksidan och Edsbyns Jesper Granqvist vann priset på pojksidan.

Jesper Granqvist var med och tog sitt Edsbyn till SM-guld förra helgen och Sofie Millqvist har varit en stabil målvakt i sitt Villa Lidköping.

Svenska bandyförbundets jury motiverar vinnarna av priserna så här:

Sofie Millqvist

”Sofie Millqvist är en spelare som tagit stora framsteg de gångna säsongerna. Denna säsong har hon axlat rollen som Villa Lidköpings trygga punkt i målet. Att åta sig rollen efter en världsmålvakt har Sofie klarat med bravur. Hon är en stabil, trygg och otrolig följsam målvakt som skapar stort lugn runt omkring sig. Tittar vi tillbaka en säsong var hon en stor bidragande faktor till F17-landslagets VM-guld i Finland. Den utveckling Sofie gjort är inspirerande att följa. Här har vi en framtida världsmålvakt. En målvakt innehar en utsatt position, vilket gör det extra imponerande att se det lugn och mogna spel som Sofie inbringar, trots sin unga ålder”.

Jesper Granqvist

Jesper är en modern försvarsspelare som både är en stark försvarare och är trygg med bollen. Han har i P-19 landslaget varit en ledargestalt på och utanför planen och har styrt laget från sin liberoposition. Jesper har under säsongen tagit en ordinarie plats i elitseriens tätaste försvar”.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här