Uppdaterad 6 april, 2022

P19-landslaget fortsätter att skörda framgångar. När P19-VM avgjordes i Katrineholm under helgen så tog Sverige sitt 15:e guld någonsin i klassen. Detta efter storseger mot Norge i finalen.

VM avgjordes i Katrineholm helgen 1-3 april och närmare bestämt i Kronfågeln Arena. Mästerskapet innehöll tre länder i form av de nordiska konkurrenterna Sverige, Finland och Norge. Länderna mötte varandra två gånger var för att forma en sluttabell i gruppspelet där de två bästa lagen gick till finalen den 3 april.

Sverige gick obesegrade i gruppspelet trots att man tappade poäng i sista gruppspelsmatchen mot Norge. Just den norska poängen innebar att Norge gick om Finland och tog sig till final mot just Sverige den 3 april. Finalen var Norges första JVM-final på 46 år.

I finalen så var det dock ord och inga visor från det toppade svenska laget. Efter full tid så hade det gula hemmalaget en enkel finalseger med 10-2 i hand. Sverige vann alltså VM-guld i Katrineholm, svensk bandys 15:e någonsin på P19-sidan. Norge blev stolta silvermedaljörer medan Finland fick glädja sig åt bronsmedaljen.

Resultaten från P19-VM

1 april:

Sverige – Norge
9-1

Norge – Finland
2-1

Sverige – Finland
9-1

2 april:

Finland – Norge
3-2

Sverige – Finland
8-1

Norge – Sverige
3-3

3 april:

Sverige – Norge (final)
10-2