Uppdaterad 20 februari, 2020

Sverige segrade i gruppspelets tredje match mot USA. Slutsiffrorna skrevs till 8-0. I matchen var det en viss 17-årig supertalang som stal showen med sina fyra mål.

Sverige valde inför matchen mot USA att vila Malin Persson och Frida Rutqvist men en spelare som återigen fick chansen var den stora talangen från Villa Lidköping, Tilda Ström, och som hon tog den. I gårdagens kvällsmatch mot Ryssland stod Ström för en fin insats och kunde göra sitt första mästerskapsmål. Idag mot USA fortsatte 17-åringen på den inslagna vägen.

Hon gav Sverige ledningen efter 12 minuter i första halvlek, efter fint förarbete av Linnéa Larsson som själv satte 2-0 dryga minuten senare. Innan pausvilan skulle Sverige ha gjort både 3-0 och 4-0, målen signerades Matilda Plan och Emma Ahlander. Sedan var det dags för Tilda Ström-show.

Efter halvtidsvilan kom Sverige ut i ett rasande tempo och längst fram i ledet gick Villatalangen.
Hon satte 5-0 efter en fin soloräd längs kortsidan. Hennes hattrick fullbordades bara knappa minuten senare då hon nosade fram en retur signerat en riktig måltjuv. Men Tilda Ström ville mer, innan matchen skrevs till slutresultatet 8-0 så hade 17-åringen hunnit göra sitt fjärde och lagets sjunde mål i matchen efter en tilltrasslad situation vid en hörna. Spiken i kistan satte Lisa Östman med sitt 8-0 mål.

Ikväll 18.00 väntar sista gruppspelsmatchen mot Norge för Sverige och det återstår att se om Tilda Ström har mer att ge. För USA väntar en viktig match mot Finland där det ska avgöras vilket av lagen som tar sig till morgondagens semifinaler.