Uppdaterad 21 februari, 2020

Foto: Bildbyrån

Idag spelades VM:s första semifinal mellan värdnationen Norge och favoriten Ryssland. Det blev de sistnämnda som tog hem segern och blev därmed första lag att ta sig till final i mästerskapet. Matchen slutade 4-0 till ryskorna.

Matchen mellan de ryska favoriterna och hemmanationen började trevande. Lagen kände på varandra och det såg länge ut att kunna bli en tillknäppt tillställning. Det tog 20 minuter för lagen att skilja sig åt. Efter en hörna spelades bollen upp på en norsk hand på mållinjen och den svenska domaren Victoria Bergström dömde straff. En straff som Kristina Mashinskaya i Ryssland enkelt kunde förvalta. Ryssland utökade sin ledning till 2-0 genom Galina Mikhailova fint assisterad av straffskytten Kristina Mashinskaya. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Ryssland kom ut i den andra halvleken med samma inställning som i första. Efter fem minuter blev ledningen ett mål större efter att Kristina Mashinskaya återigen låg bakom Rysslands mål, denna gång var det Tatyana Gurinchik som blev assisterad. Nummer 12 i Ryssland, Mashinskaya, är tillsammans med Gurinchik två spelare som Sverige eller Finland får se upp med i morgondagens final.

Slutresultatet mellan Norge och Ryssland blev till slut 0-4 och Ryssland är nu klara för sin tionde raka VM-final på lika många mästerskap.
Vilka de får möta avgörs 14.00 då Sverige tar emot Finland.

Rysslands målskyttar:
Tatyana Gurinchik 2. Kristina Mashinskaya och Galina Mikhailova gjorde varsitt.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här