Uppdaterad 15 juli, 2020

En ny förbundskaptensduo har tagit över Sveriges P17-landslag. Patrick Sandell blir huvudansvarig med Mikael Larsson vid sin sida.

Den nya duon har stora meriter som spelare bakom sig. Patrick Sandell har sedan tidigare tre VM-guld med Sverige och har figurerat i ett stort antal SM-finaler med bland annat Hammarby, men även spelat in dubbla SM-guld med Vetlanda.

Även Mikael Larsson har stor erfarenhet som spelare, med ett halvt dussin A-landskamper på kontot, men även tre SM-guld med Västerås SK.

Under början av 2000-talet spelade duon ihop i Hammarby, där de förlorade fyra SM-finaler tillsammans. Men nu ska de leda Sveriges P17-lag ihop. Det presenterar Svenska Bandyförbundet på deras hemsida. Och de är exalterade.

– Vi vill ge ungdomar i denna viktiga ålder något extra, tillåt mig att få säga att detta är en mycket spännande och meriterad kombination, säger Anders Bergström ordförande i Landslagskommittén, till förbundets hemsida.

Som tränare har duon också erfarenhet, av bland annat handboll, men såklart också bandy, där framför allt Patrick Sandell har tillhört Vetlanda BK i många år.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här