Uppdaterad 29 juni, 2022

Herrlandslagets förbundskapten Michael Carlsson väljer att tacka för sig efter tre år på posten. ”Micke” väljer att inte förlänga sitt avtal med bandyförbundet som går ut nu i april.

Under torsdagen skickade Svenska Bandyförbundet ut ett pressmeddelande där budskapet var att Sveriges förbundskapten i bandy, Michael ”Micke” Carlsson inte förlänger sitt kontrakt med herrlandslaget. Tränaren, som tillträdde 2019, väljer att fokusera på klubblaget Västerås SK där han finns till vardags.

– Det var inget lätt beslut att fatta men jag har bestämt mig för att gå vidare och koncentrera mig fullt ut på mitt jobb i Västerås SK. Jag vill passa på att tacka för att jag fick möjlighet att få ett av de finaste uppdragen inom svenska bandy och jag önskar landslagen lycka till. Jag vill också rikta ett stort tack till ledarna och spelarna som har varit inblandade i landslaget. Allt gott framöver, säger Carlsson i pressmeddelandet.

Svenska Bandyförbundet meddelar i samma pressmeddelande att man tackar Michael Carlsson för hans insatser som förbundskapten och att rekryteringen nu är i full gång för att hitta hans ersättare.