Uppdaterad 18 juli, 2022

Mattias Sjöholm är ny förbundskapten för herrlandslaget i bandy. 51-åringen ersätter Michael Carlsson på posten, något som Svenska Bandyförbundet meddelar på sin hemsida.

De senaste två åren har landslaget inte spelat några matcher, då pandemin kommit i vägen. Detta innebär att Mattias Sjöholm, som gjort tjugo säsonger i Elitserien för IFK Motala, kommer att behöva bygga ett till stora delar nytt landslag. Han är nämligen utnämnd som ny förbundskapten för Sveriges herrlandslag. Själv säger han också till Svenska Bandyförbundets hemsida att hans första uppgift blir att tillsätta en ledarstab.

Mattias Sjöholm är 51 år gammal och har tränat moderklubben IFK Motala. Han ersätter Michael Carlsson som i våras bestämde sig för att avgå från landslaget för att fokusera på tränaruppdraget i klubblaget Västerås SK.

Kontraktet sträcker sig över ett år och första landslagssamlingen äger rum i september, innan det i oktober blir turnering hemma i Sverige, följt av en januari-turnering i Finland och därefter väntar VM i mars 2023.