Uppdaterad 18 oktober, 2022

Sverige fick med sig bra resultat i trenationsturneringen i Nässjö. Detta gällde både U21-landslaget och A-landslaget då de båda besegrade Finlands A-landslag. Se resultaten nedan.

Det var en fin helg i småländska Nässjö när A-landslaget skulle spela landskamp för första gången på drygt tre år. På motståndarlistan stod Finlands A-landslag samt Sveriges mycket talangfulla U21-herrar. Och visst skulle det bli jämna landskamper.

Under fredagen stod Sveriges U21-landslag för en fin skalp (och skräll) när man besegrade Finland med 4-2 i vad som uppfattades vara en stabil och rättvis svensk seger. Under lördagen väntade sedan ett komplett seniormöte mellan Sverige och Finland där även det svenska A-landslaget kunde besegra finländarna.

Söndagen bestod av ett helsvenskt möte mellan Sverige A och Sverige U21 där matchen slutade oavgjort till 3-3. U21-herrarna var möjligen närmast segern men fick nöja sig med oavgjort.

Efter helgen i Nässjö går det att konstatera att Sverige har en fortsatt ljus bandyframtid i och med U21-landslagets framfart mot absolut toppmotstånd i världen (på seniorsidan).

Resultat

Sverige U21 – Finland A, 4-2

Sverige A – Finland A, 3-2

Sverige U21 – Sverige A, 3-3