Uppdaterad 22 februari, 2020

För tredje mästerskapet i rad slutade Finland helt utan medalj. Värdnationen Norge blev återigen alldeles för svåra för finskorna i en match som slutade 6-1 till våra norska grannar.

Ett svajigt gruppspel tog Finland till en semifinal mot storfavoriterna Sverige igår där svenskorna blev alldeles för svåra och vann semifinalen med 9-1. Förlusten innebar att Finland och Norge skulle mötas i match om tredjepris.
Ett scenario som har skett många gånger i bandyhistorien på damsidan. Som en repris på VM i Kina 2018 så var det återigen norskorna som i överlägsen stil tog hem bronsmedaljen.

Första halvleken blev en ren målkavalkad från norsk sida och man kunde gå in i pausvila med en stabil 5-1 ledning.
Den andra halvleken blev en tillknäppt tillställning där Finland inte alls kunde borra sig igenom det norska försvaret. Istället satte Laura Folleso 6-1 med 20 minuter kvar att spela. Resterande tid av matchen blev ett långt firande för den norska hemmapubliken. I och med sin seger kunde de norska bandydamerna ta sin sjätte bronsmedalj på tio världsmästerskap. För Finland innebar det ett tredje raka mästerskap utan medalj på damsidan.

Klockan 14:00 spelar Sverige final mot Ryssland.

Målskyttar i matchen:
Norge: Laura Folleso 2. Ruth Eline Borge, Nora Karita Bakke, Martine Holm, Helle Berntsen-Lillejord.

Finland: Sofia Segerman