Uppdaterad 22 mars, 2022

VM i bandy skulle spelats i Stockholm i början av januari. Nu kommer beskedet att mästerskapet ställs in och skjuts upp till slutet på mars, men utan någon ny spelplats klar.

Om en månad så skulle VM-finalen i bandy ha spelats på Gubbängens IP i Stockholm. Men nu, bara några veckor innan starten på mästerskapet så kommer beskedet att det ställs in. Det ska vara Distrikt Stockholm som tagit beslutet på egen hand och meddelat det till förbunden.

– Det skjuts på grund av att vi står utan arrangör. Distrikt Stockholm har tagit beslut att de inte kommer arrangera dam-VM i januari. Det har med hur covid-situationen ser ut, bland annat, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till Bandypuls och fortsätter:

– Det är konstigt att vi inte fått vara med i processen fram till det här beslutet. Utan vi fick ett färdigt taget beslut till oss sent söndag kväll.

Det verkar som att bandy-VM för damer blir av under år 2022 dock. VM i Stockholm skulle ha spelats 6-16 januari men världsmästerskapet flyttas nu upp till i slutet på mars enligt Internationella Bandyförbundet. Någon spelplats är ännu inte klar, men Stockholm är inte ett alternativ.