Uppdaterad 31 mars, 2023

Artikel uppdaterad 19:00 31 mars. Foto: Gert Holmér

Sveriges damlandslag är klara för VM-final i bandy 2023. Detta efter att Sverige vann sin tredje gruppspelsmatch mot USA, efter seger med 5-0. Blågult avslutade sedan gruppspelet med en ny seger mot Finland (4-0).

Det blev ingen direkt rysare i kampen om en finalplats för Sverige i damernas bandy-VM. Med endast tre lag i A-divisionen är Sverige redan klara för final på söndag. Detta efter seger mot USA under fredagsförmiddagen med 5-0. Sverige besegrade amerikanskorna redan i premiären med samma siffror innan man slog Finland med 6-0 igår. Tre raka segrar och tre raka nollor bäddade alltså upp för en ny VM-final.

Det betyder att Finland och USA möts i semifinal imorgon om vilka som gör Sverige sällskap i bandy-finalen 2023. Sverige mötte även Finland under fredagskvällen, men utan någon betydelse, och vann med 4-0 och höll därmed nollan under hela gruppspelet. Sverige får en vilodag under lördagen och står i VM-final mot Finland eller USA på söndag klockan 13:00, en match som sänds i SVT.

Match 3: Sverige – USA, 5-0

Gabriella Aronsson, Karla Thuresson, Linnéa Larsson, Emma Ahlander, Mathilda Eklund.

Match 4: Sverige – Finland, 4-0

Tilda Ström 2, Ida Friman, Emma Ahlander.