Uppdaterad 30 mars, 2023

Foton: Bildbyrån (eget montage)

Damlandslaget i bandy tog en fin premiärseger under VM i Åby/Växjö 2023. Sverige vann mot USA med 5-0 efter bland annat dubbla mål av Ida Friman och Tilda Ström. Dessförinnan körde herrlandslaget över USA med 13-1 i sin turnering. Se resultat och målskyttar nedan.

Under onsdagen vankades det härliga matcher i Åby när Eriksson Arena tog emot damernas Grupp A i kampen om VM-guldet. Sverige spelade sin VM-premiär mot USA, ett amerikanskt lag som spelade 1-1 mot Finland samma förmiddag. Sverige gjorde 1-0 via Ida Frimans klubba redan i den tredje minuten. Tilda Ström utökade till 2-0 innan nyss nämnde Friman hängde trean innan halvtid. I andra halvlek blev Tilda Ström och Linnéa Larsson målskyttar för att punktera matchen och fastställa slutresultatet till 5-0. Sverige ställs mot Finland under torsdagskvällen (19:00) innan man möter både USA (10:00) och Finland (19:00) på fredag.

Herrlandslaget premiärspelade som bekant under tisdagen där man krossade Norge i premiären. Kross skulle det bli även mot USA, och nu har herrarna skapat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Christoffer Edlund var helt klart en av Sveriges segerregissörer i matchen med sina sex mål. Matchen slutade hela 13-1 till Sverige. För herrarnas del väntar Finland fredagen den 31 mars, innan Kazakstan står på andra sidan den 1 april. Blågult kan koppla ett grepp om en finalplats redan via seger mot finländarna.