Uppdaterad 31 mars, 2023

2018 års Världsmästerskapet i bandy för herrar bjöd på spänning och dramatik när de åtta kvalificerade lagen från division A gjorde upp om titeln. Turneringen hölls i både Kina och Ryssland, med division A-matcherna som spelades i Khabarovsk, Ryssland och division B-matcherna i Harbin, Kina.

Det var en del förändringar i sammansättningen av lagen jämfört med tidigare år, då Kanada inte valde att delta. De ersattes då av Ungern i toppdivisionen. I division B valde Vitryssland och Tjeckien att inte delta, vilket lämnade plats åt nya lag.

Det var tuff konkurrens på isen när de åtta lagen från division A gjorde upp om titeln. Det blev spännande matcher även i division B, med lagen som tävlade om att avancera till division A i nästa års turnering.

Världsmästerskapet i bandy för herrar 2018 var en imponerande prestation av internationell samverkan och ett fantastiskt tillfälle att uppleva denna fantastiska sport på högsta nivå. Efter att hela turneringen var över placerade sig Ryssland som världsmästare efter att ha besegrat Sverige i finalen.

Laddar...

Turneringen inleddes med ett gruppspel, där lagen mötte varandra varandra i 3 matcher vardera. deras placering i grupperna avgjorde sedan motståndet i kvartsfinalen, varifrån vinnarna tog sig till semifinal och slutligen medaljmatcher. Lagen som slogs ut i kvartsfinalerna gjorde i sin tur upp i placeringsmatcher om 5:e och 7:e platsen. Turneringen gav Sverige sitt artonde silver.

Damernas Bandy VM 2018

Samma år som herrarna spelades även damernas bandy VM. Världsmästerskapet i bandy för damer 2018 hölls i Kina mellan den 9:e och 13:e januari. Detta var den nionde upplagan av turneringen för damlandslagen i bandy. Matcherna spelades på en sjö vid Sommarresidenset i Chengde, med naturligt is under fötterna. Trots att arrangörerna hade hoppats på att locka tolv länder till turneringen, slutade det med att åtta lag deltog, inklusive debutanterna Estland och Schweiz, medan Kanada precis som på herrsidan valde att inte delta.

Lagen delades in i två grupper, där de tre bästa lagen i grupp A avancerade till semifinalerna medan fyran i grupp A mötte etta i grupp B för att kämpa om den sista semifinalplatsen. Efter en tuff konkurrens stod Sverige och Ryssland som finalmotståndare för varandra för nionde gången i historien av turneringen.

I finalen möttes Sverige och Ryssland, där Sverige återigen visade sig vara det starkaste laget och vann. Detta var den åttonde gången som Sverige vann mot Ryssland i finalen av världsmästerskapet i bandy för damer.

Världsmästerskapet i bandy för damer 2018 var en fantastisk upplevelse och visade på det ökande intresset för denna vackra sport. Trots att antalet deltagande länder inte nådde målet, var turneringen fortfarande en imponerande prestation av internationell samverkan och en bekräftelse på att bandy för damer fortsätter att utvecklas globalt.